Mini-Franska Recept

Datum & tid: 2011-10-03 - 13:55:05 ▼ Kategori: Bella tipsar!0 Kommentarer

image description

Receptet räcker till ca 22 st bullar

Ingredienser

  • 8 1/2 dl vetemjöl
  • 100 g smör
  • 2 tsk socker
  • 1 tsk salt
  • 25 g jöst
  • 3 dl kall mjölk
  • 1 ägg
  • 50 g smör (att smälta)

Gör så här

  1. Blanda samman nästan allt vetemjöl, matfett, socker och salt till en smulig massa i en bunke. Lös upp jästen i mjölken och vispa ner ägget. Tillsätt detta i mjölblandningen och arbeta ihop till en smidig deg. Låt den jäsa övertäckt ca 1 timme.
  2. Tag upp degen på en mjölad bänk och arbeta ihop degen med resterande vetemjöl. Dela den i två delar (per sats om 22 bröd.)
  3. Kavla ut varje del till en platta ca 24x45 cm. Skär 6 remsor som är ca 4 cm breda. Pensla smält matfett på remsorna. Lägg dem på varandra och skär i 10-12 bitar. Ställ dem i små aluminiumformar med snittytan uppåt. Sätt formarna på en plåt. Låt bröden jäsa övertäckta med bakduk till knapp dubbel storlek.
  4. Sätt ugnen på 250 grader.
  5. Pensla bröden med uppvispat ägg. Grädda bröden mitt i ugnen ca 10 minuter.
  6. Låt bröden kallna på galler.

Kommentarer




Kommentera inlägget här!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihåg mig?

Trackback