Mini-Franska Recept
Datum & tid: 2011-10-03 - 13:55:05
▼ Kategori:
Bella tipsar!
▼ 0 Kommentarer
Receptet räcker till ca 22 st bullar
Ingredienser
- 8 1/2 dl vetemjöl
- 100 g smör
- 2 tsk socker
- 1 tsk salt
- 25 g jöst
- 3 dl kall mjölk
- 1 ägg
- 50 g smör (att smälta)
Gör så här
- Blanda samman nästan allt vetemjöl, matfett, socker och salt till en smulig massa i en bunke. Lös upp jästen i mjölken och vispa ner ägget. Tillsätt detta i mjölblandningen och arbeta ihop till en smidig deg. Låt den jäsa övertäckt ca 1 timme.
- Tag upp degen på en mjölad bänk och arbeta ihop degen med resterande vetemjöl. Dela den i två delar (per sats om 22 bröd.)
- Kavla ut varje del till en platta ca 24x45 cm. Skär 6 remsor som är ca 4 cm breda. Pensla smält matfett på remsorna. Lägg dem på varandra och skär i 10-12 bitar. Ställ dem i små aluminiumformar med snittytan uppåt. Sätt formarna på en plåt. Låt bröden jäsa övertäckta med bakduk till knapp dubbel storlek.
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Pensla bröden med uppvispat ägg. Grädda bröden mitt i ugnen ca 10 minuter.
- Låt bröden kallna på galler.
Kommentarer
Trackback